Tècnica: Sobrecoberta
Història: Aquesta Tècnica tradicional artesana es comença a utilitzar en el moment que es decora amb color la ceràmica, ja que anteriorment s'esgrafiava el fang. Les primeres peces daten el segle XIII aconseguint el seu punt òptim al segle XVIII.
Procés artesanal: La peça de fang feta a mà per un terrissaire o rajoler, es cou a 800°C, després es banya amb una coberta estannífera preparada manualment, i es decora amb pinzell amb els òxids i/o colorants de baixa temperatura, i amb una segona cocció a uns 1030°C es fon el color i la coberta a l'hora donant aquest resultat vidriat. Finalment s'aplica una pàtina per donar-li aquest acabat envellit.
Tècnica: Socarrat
Història: Aquestes peces (rajoles) catalogades dels segles XIV fins al XVI, en l'època medieval (mudèjar) es col·locaven en mig de les bigues de fusta. Es decoraven amb motius florals, figures humanes, animals o geomètriques omplint quasi la totalitat de l'espai.
Procés artesanal: La peça de fang crua es banya amb un engalbat d'argila blanca i es decora amb 4 òxids manganès, ferro, cobalt i coure i es fa una mono cocció a 1030ºC. Finalment s'apliquen ceres naturals per donar-li aquest acabat envellit. Aquestes urnes estan decorades amb motius de socarrats i egipcis (oques de mèdium).